Preskoči na sadržaj

Pristupačnost

Internet stranica koristi kolačiće za pamćenje ovih postavki.

U utorak, 30. siječnja 2018. godine, održana je u prostorima Grada Letenye, početna konferencija projekta HAPPY BIKE, „Unlimited bicycle expereience along the Mura and Drava rivers”. Projekt provode četiri partnera, jedan s mađarske strane i tri s hrvatske strane. Vodeći partner je Grad Letenye, dok u svojstvu partnera nastupaju Grad Ludbreg, Grad Prelog i Županijska Uprava za ceste Varaždinske županije. Happy bike je odobren za sufinanciranje u okvirima Interreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska i ima ukupni budžet od 1.019.155,50 €.
Prva konferencija po projektu započela je uvodnim govorima te kratkim opisima projekta, samog programa i prednostima koje proizlaze za uključene partnere iz ovakvog vida suradnje. Uvodne govore održali su gradonačelnik Grada Letenyea, Farkas Szilard, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, Tomislav Osonjački ravnatelj Županijske uprave za ceste te Petra Međimurec ispred Grada Ludbrega. Sudionike je pozdravio i Peter Cseresnyes, državni tajnik u Vladi Republike Mađarske.

Drugi dio konferencije odnosio se na predstavljanje gradova partnera i samog projekta. Uz predstavnike partnera, Judith Winhoffer, voditeljicu projekta u ime Grada Letenye, Miroslava Hržića, voditelja projekta u ime Grada Preloga, Dejana Radata, voditelja projekta u ime Županijske uprave za ceste, prezentaciju je održala i Petra Međimurec u svojstvu voditelja projekta u ime Grada Ludbrega, koja je mađarskim partnerima te ostalim prisutnima predstavila Grad Ludbreg kao Grad poduzetništva i projekata.

Sam projekt traje 20 mjeseci i odnosi se konkretno na izgradnju biciklističke infrastrukture u prekograničnom području koja će spajati Varaždinsku Županiju, Međimursku Županiju i Zala Županiju u Mađarskoj. Ukupna duljina biciklističke staze bit će preko 100 kilometara i prolazit će kroz sve prirodne, kulturne i turističke znamenitosti na navedenom području. Da bi se to postiglo, potrebno je odraditi nekoliko koraka; izgradnju dijelova staze i uspostavu potrebne cestovne infrastrukture za što je zadužena Županijska uprava za ceste, dok su ostali partneri zaduženi za organizaciju različitih događaja, evenata i aktivnosti temeljem kojih će se napraviti uvjeti za stvaranje dugoročne biciklističke kulture na obje strane granice.

Aktivnosti Županijske uprave za ceste Varaždinske županije odnose se na izgradnju biciklističke staze u dužini od 281 metar u Poljancu uz lokalnu cestu LC 25094 i  biciklističke staze uz županijsku cestu ŽC 2071 na dionici Obrankovec-Selnik u dužini od 333 metara. Ukupan iznos investicije iznosi 179.724,50 EUR od čega iznos nepovratnih sredstava Europske unije iznosi 152.765,82 EUR (85%).

Happy_bike_WEB_Letenye_30_01_18

IMG_20180130_1146027

IMG_20180130_1411231